Escac del ‘Black Hat’ a la xarxa (Juliol  2012-Actualitat)

NOTA: Estic fent recull estadístic de diverses tendències a twitter. Si has rebut més d’un favorite des del meu compte i et molesta només cal que t’adrecis a mi i no tornarà a succeir.

Empès per una primera etapa de fracàs a Twitter, des del juliol del 2012 estic investigant des d’un punt de vista estadístic les relacions d’influència a la xarxa social.

Fenòmens com els de les Beliebers o les Directioners -capaces de monopolitzar les tendències de Twitter a tot el món- fan pensar que la democratització de la informació a través de la xarxa empeny les plataformes informatives cap a una vulgaritat creixent dels seus continguts.

L’auge de les xarxes socials està traient a la llum l’existència d’un seguit d’automatismes que faciliten les relacions d’influència entre usuaris. Eines com les macros (automatització de processos d’un usuari a través d’una aplicació) o els bots (robots a la xarxa), conegudes per pertànyer a la branca Black Hat del Social Media -el costat fosc-, s’estan popularitzant entre els líders d’opinió per tal d’incrementar la seva influència mediàtica.

Amb un exèrcit de robots al darrera, estic fent recerca sobre aquests àmbits. La meva meta és desxifrar procés a procés el funcionament d’aquest tipus campanyes de marketing social. Els rèdits d’influència que s’obtenen a través d’aquestes eines són determinants en l’impacte mediàtic.

© 2010–2016 Marq Martí