L’Ara s’empassa la innocentada de Piqué i després l’esborra

Més enllà de publicar una informació no contrastada, l’'Ara' tampoc ha emès cap rectificació sobre l’error comès
28/12/2012 - 3:01
Captura de pantalla del caché de Google de la notícia esborrada

El diari Ara ha publicat aquesta darrera matinada una notícia que duia per títol ‘Neix el fill de Shakira i Gerard Piqué‘ i poc després, quan a la redacció han comprovat que es tractava d’una innocentada del futbolista, l’han esborrat. Més enllà de publicar una informació no contrastada, l’Ara tampoc ha emès cap rectificació sobre l’error comès. La piulada del diari a Twitter, feta des del compte ‘Ara Mèdia‘, també ha estat fulminada.

De la notícia publicada només en resta un enllaç que condueix a una “pàgina no trobada” (http://www.ara.cat/media/Neix-fill-Shakira-Gerard-Pique_0_836916387.html). L’Ara no ha emès cap peça informativa rectificant l’error tot i que, hores després de la desaparició de la notícia, Google i Twitter encara conservaven l’empremta de la publicació als seus servidors. Al cache de Google encara es pot consultar el títol i el subtítol de la peça malgrat que la vista prèvia ja no està disponible. És probable que el resultat quedi esborrat durant el dia al cercador a petició del diari.

cache google

Les Twitter Cards també conserven la mala praxi informativa del diari i així ho faran durant el proper mes. Aquests breus resums resten incrustats dintre de la piulada i són impossibles d’esborrar sempre i quan es conservi l’enllaç original.

twittercard

El central del Barça va piular ahir a les 01.17h una innocentada on s’hi llegia el següent missatge: “Ya ha nacido nuestro hijo! Estamos muy felices! Gracias a todos por vuestros mensajes!”. El fet que es tractés del dia dels Sants Innocents, que el jugador no publiqués cap foto i que cap futbolista del Barça se’n fes ressò, feia pensar que es tractava d’una clàssica innocentada.

Piqué és conegut per la seva faceta de bromista dintre del vestidor blaugrana i molts usuaris han advertit a la xarxa social de la innocentada des dels primers minuts.

© 2010–2016 Marq Martí